(Fotografia de Magdalena García)

El penúltim diumenge del mes de novembre s’organitzen accions a tot el món amb motiu del Dia de les Persones Sense Llar.

Viure al carrer és l’exclusió més dura en la qual una persona es pot trobar. Una situació dura i injusta que no és més que l’evidència d’una societat imperfecta, en la qual la desigualtat d’accés als drets socials i humans és l’inici cap a un procés d’exclusió social que es construeix durant anys. Reparar aquestes vivències requereix recursos, un equip humà professional i temps. Quant temps? El necessari perquè la persona aconseguisca restablir-se de forma autònoma i estable.

Sant Joan de Déu Serveis Socials València ha dedicat part dels seus recursos econòmics d’aquest 2018 a augmentar el programa de Xarxa d’Habitatges d’Inclusió Social. D’aquesta forma, s’ha incrementat el nombre d’habitatges i en l’actualitat oferim una llar per a 44 persones. En paral·lel, l’entitat ha apostat per consolidar la intervenció integral incorporant programes de formació i ocupació, facilitant que les persones sense llar puguen millorar el seu accés al món laboral. Per a desenvolupar aquest programa, oferim acompanyament professionalitzat i personalitzat per part dos tècnics especialitzats en inserció laboral. Amb açò, hem aconseguit atendre a 78 persones, de les quals 28 han aconseguit un contracte laboral.

Durant 2018 hem acompanyat a més de 500 persones sense llar, oferint-los noves oportunitats i tots els recursos dels quals disposem perquè el carrer no torne a ser la seua llar. A més, també dediquem part dels nostres esforços a sensibilitzar a la ciutadania sobre els problemes socials que ens afecten a tots i totes com a societat: problemes de salut, ocupació precària, processos migratoris, absència de xarxa social i/o familiar, etc.

En aquesta línia, i amb motiu del Dia Mundial de les Persones Sense Llar, hem organitzat una sèrie d’actes, juntament amb l’Ajuntament de València, a través del CAST (centre d’atenció a persones sense sostre), Associació Natania i Casa Caridad, previstos per a dimarts  27 de novembre, en els quals volem donar visibilitat a les persones sense llar. Us convidem a acompanyar-nos, i d’aquesta forma mostrar el suport com a societat que també és necessari per a superar aquesta situació d’exclusió social.

Descarrega el programa ací