El 8 de març és el dia de Sant Joan de Déu. Amb motiu de la festivitat, hem organitzat un seguit d’actes per celebrar el dia del nostre fundador. Estos van començar divendres passat amb la realització d’un taller d’escriptura i seguiran al llarg d’aquesta setmana.

Els actes estan organitzats pel Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa (SAER), són els següents:

  • 26 de febrer: taller d’escriptura en el qual les persones usuàries confeccionen una carta per compartir entre professionals de l’àrea hospitalària de Sant Joan de Déu Espanya.
  • 7 de març: vigília online de 19 a 20 hores en la qual es reflexionarà a partir de testimonis i frases de Sant Joan de Déu. Aquelles persones que vulguen seguir-la poden sol·licitar l’enllaç abans de el 7 de març a través del correu elena.domingo@val.ohsjd.e
  • 8 de Març:
    • 12 a 12.45 hores trobada virtual per a totes les persones que formen part de la comunitat de Sant Joan de Déu.
    • Homenatge als Germans amb decoració floral i mural
    • Menjar especial per a les persones que resideixen en els recursos d’allotjament.

Sobre Sant Joan de Déu

Sant Joan de Déu, també conegut com Juan dels Malalts, va néixer al municipi portugués de Montemayor el 8 de març de 1495 i va morir a Granada el 8 de març de 1550. Criat i educat cristianament, fins als quaranta anys va treballar en diversos oficis com pastor, paleta, llibreter i fins i tot va lluitar com a soldat.

La vocació de Joan de Déu i dedicació als més dèbils va nàixer quan estant ingressat a l’Hospital Real de Granada experimenta en la seua pròpia carn el tracte que rebien els malalts. Va ser a Granada on va fundar el seu primer hospital entre 1538 i 1539, un centre revolucionari no només pel tracte dispensat als malalts, sinó també per la separació en funció del tipus de malaltia i l’atenció a mesures higièniques.

Va morir el 8 de març de 1550 i va ser canonitzat pel papa Alexandre VIII el 16 d’octubre de 1690. Més informació al web de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu.