“Bicis para Todas”, projecte del que Sant Joan de Déu forma part, lliura la seua bicicleta 500, en un acte en què es reforça la seua labor a favor de les persones en risc d’exclusió social i el seu compromís amb el medi ambient.
Coincidint amb la setmana de la Mobilitat de València, que se celebra al setembre, organitzem l’acte oficial per a commemorar el lliurament de la bicicleta número 500 del projecte “Bicis para Todas”. L’acte va comptar amb l’assistència de Giuseppe Grezzi, Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, José Antonio Castillejo, Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Torrent i representants dels tres col·lectius que formen “Bicis para Todas”: AMA, Col·lectiu Soterranya i Sant Joan de Déu Serveis Socials València.

Lliurament d’esmorzar soldari per a ciclistes

Previ al lliurament i gràcies a la col·laboració de Grup Pascual, Mercavalència i Levante-EMV, es va repartir un esmorzar a totes i tots les ciclistes que van passar per aqueix matí pels voltants de Sant Joan de Déu, com a gest d’agraïment per la mobilitat sostenible.

“Bicis para Todas” és un projecte solidari conformat per Col·lectiu Soterranya, AMA i Sant Joan de Déu Serveis Socials. Ens plantegem aquest projecte perquè creiem que totes les persones tenen dret a la mobilitat sostenible i creiem en la bicicleta i en la solidaritat com a eina per a canviar el model social cap a un altre més humà, sostenible i ecològicament.
El projecte porta funcionant des de 2013 i consisteix en la recollida de bicicletes usades per a reparar-les o posar-les a punt i lliurar-les a les persones que les necessiten.

Lliurament de bicicleta a Ayoub

Les bicicletes es lliuren al llarg de l’any tant a entitats que ens les demanen (València Acull, Creu Roja, Psicòlegs Sense Fronteres….) com a persones que a nivell particular es posen en contacte amb nosaltres perquè tenen aquesta necessitat i no tenen els recursos suficients per a comprar-les. També es realitzen al llarg de l’any diversos tallers de mecànica i manteniment bàsic, seguretat vial, cicloturisme … i per descomptat excursions en grup per a gaudir i donar a conèixer les possibilitats d’oci sostenible, esportiu i cultural que tenim en a prop: l’Horta Sud, l’Albufera, el Saler, parc fluvial del Túria, Via Xurra , etc.

Sant Joan de Déu Serveis Socials tanca aquesta cadena solidària, fent a les persones sense llar, participes i col·laboradores de “Bicis para Todas”, ja que són elles els qui reparen les bicicletes a través del seu Taller de Bicis, dins del programa de formació i ocupació. Carlos Falcó , tècnic del projecte afirma “és una forma d’empoderar-les i fer que tornen a confiar en les seues capacitats per a reprendre el seu projecte personal, ja que tornen a ser els protagonistes de la seua pròpia vida i també que senten que poden retornar la mateixa solidaritat que ells/as reben”.