Un any més Sant Joan de Déu València celebra el Dia Internacional de la Dona. Les activitats es van iniciar fa unes setmanes amb el taller ‘Dona, art i empoderament’ i se segueixen desenvolupant al llarg d’aquesta setmana. Dins el programa destaca l’exposició ‘Una mirada a la feina de la dona a Àsia’ exposada al Centre Ocupacional Tàndem.

La mostra ofereix una mirada curiosa i admirada de el món laboral de les dones a Àsia. Estes dones sovint veuen com el seu treball no és reconegut ni recompensat, i fins i tot es veuen privades de l’accés a recursos com els préstecs, la terra, l’herència o l’educació. L’exposició està cedida per la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Com a avançament de la celebració de el 8 M, la setmana passada es va realitzar un mural dut a terme per les persones usuàries de l’alberg i els habitatges d’inserció. A més, divendres es realitzarà un cinefòrum per reflexionar sobre la dona a partir de la pel·lícula ‘Te doy mis ojos’, dirigida per Icíar Bollaín.

Taller contra les masculinitats tòxiques

Anteriorment, es va organitzar un taller per lluitar contra models de masculinitats tòxiques dirigit per Jorge Cascales. Una iniciativa que seguirà en marxa al llarg de les properes setmanes mitjançant dos grups de treball.

Les activitats organitzades subratllen la igualtat i el dret de les dones a la presa de decisions en totes les esferes de la vida. A el mateix temps, es reivindica la fi de totes les formes de violència contra les dones.