Es presenta en el festival urbà de *Extramurs “Districte 008” el projecte “DE LA CASA A la LLAR”, una intervenció artística en l’espai públic, que convida a la reflexió sobre les persones en situació de sense llar.

Divendres 13 tindrà lloc en L’Espai Llimera (C/ Timoneda 6, València) la presentació del projecte “De la casa a la llar”, de Raquel Rodrigo, una intervenció artística en les places Pérez Escrich, Santa Maria *Micaela, Sant Sebastian i Mercat de Rojas Clemente, que convida a la reflexió sobre les persones en situació de sense llar. Aquesta intervenció artística, realitzada amb la col·laboració de persones usuàries de Sant Joan de Déu Serveis Socials, forma part de la programació del Festival Urbà *Extramurs “Districte 008”.

“Una llar no és qualsevol casa, és un espai habitable que respira, que reflecteix les nostres vides i sentiments. En definitiva, és un epicentre emocional capaç de convertir-nos en persones, igual que la seua absència ens desnorta, afebleix, desarrela i acaba per transformar-nos en uns altres, en aqueixos que havíem vist ja abans, desubicats, abandonats i que no vam comprendre” (Text d’Eva Peydró per al projecte CASA- LLAR). Amb aquest text, ens conviden a fer aquest recorregut ple d’emocions, que no deixa a ningú indiferent.

Districte 008 és un esdeveniment anual amb format de festival urbà, de barri, que naix en 2013 amb la intenció de dinamitzar i promocionar cultural i comercialment la zona 008 del barri Extramurs de València. Districte 008 naix com una plataforma que pretén aglutinar a tots aqueixos comerços, restaurants i locals que converteixen a aquest Districte en el que és: una de les zones amb més activitat cultural i més oferta d’oci, cultura i restauració de la ciutat. La iniciativa s’adreça als veïns residents i als visitants d’altres barris amb propòsit doble: viure el barri des de dins i donar-ho a conèixer fora d’ell. Districte 008 és un aparador, un mostrari, un tast del barri i una celebració. És el moment en què locals i carrers d’Extramurs s’omplen d’art, música, dansa, teatre, circ, gastronomia, poesia, moda…