La Generalitat Valenciana ha lliurat este matí la Distinció al Mèrit per Accions a favor de la Igualtat i per una Societat Inclusiva a Sant Joan de Déu València. El guardó suposa un reconeixement a la tasca realitzada per l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a València a favor de les persones en situació de sense llar.

“Des de Sant Joan de Déu València agraïm la sensibilitat de la Generalitat Valenciana i la societat valenciana. Al mateix temps, fem extensiu el reconeixement a tot l’equip de professionals i persones voluntàries de Sant Joan de Déu i totes aquelles persones i entitats que han estat i estan al nostre costat”, indica la directora de l’organització a València, Isabel Tortajada.

“És un honor rebre el reconeixement el mateix any que l’Associació Nova Opció i el Moviment Scout Comunitat Valenciana, a les que donem l’enhorabona. Així mateix temps, creiem que la Distinció va més allà i la compartim amb les entitats socials de la Comunitat Valenciana que treballen sense descans per un món millor”, afegeix Tortajada.

Reconeixement a les persones en situació de sense llar

La directora de Sant Joan de Déu València subratlla que la Distinció significa “un reconeixement a la lluita diària de les persones sense llar per aconseguir un nou projecte de vida. És un emocionat record per a aquelles persones que hem atès i, especialment, a aquelles que ja no són entre nosaltres”.

Per la seua banda, el Germà Benjamín Pamplona, superior i director administratiu de Sant Joan de Déu València, mostra l’alegria de l’equip de professionals, persones usuàries, voluntariat i germans de la Comunitat per la distinció. “El reconeixement de la Generalitat és un estímul per seguir acollint i acompanyant les persones vulnerables de València. Ens aporta il·lusions renovades per a continuar fent que l’hospitalitat ens ajudi a crear un món millor, més solidari, més amable i integrador “.

La medalla ha sigut lliurada al Palau de la Generalitat el 9 d’octubre en un acte institucional en què també s’ha premiat a destacades personalitats i entitats valencianes.

Este reconeixement es produeix uns mesos abans del 30 aniversari de l’inici de la segona etapa de l’Ordre a València centrada des de 1992 a acollir, acompanyar i generar oportunitats per a persones en situació de sense llar.

La trajectòria de l’Ordre de Sant Joan de Déu es va iniciar a València en 1887 amb l’arribada dels primers germans. Posteriorment, ja en 1913, es va posar en marxa l’hospital de La Malvarosa, en mans de l’Ordre fins a la seva venda el 1991.