Després d’un any d’esforç i treball personal, arriba el moment de disfrutar d’uns dies de descans. Un grup de 12 persones usuàries de l’alberg de Sant Joan de Déu València passaran una setmana a una casa de camp en el terme de Godella. Al llarg dels propers dies, participaran en activitats de d’oci en un programa que forma part de l’itinerari dissenyat per facilitar la seua inserció sociolaboral.

Durant l’estada, les persones assistents participen en una combinació d’activitats d’oci i formatives planificades pels professionals de Sant Joan de Déu. Es tracta d’un programa confeccionat per fomentar competències com l’autonomia o l’autoestima. Al mateix temps, facilita la socialització entre les persones participants gràcies a la generació d’un espai on poder compartir, connectar i establir vincles.

Millora de l’estat anímic i emocional

En definitiva, una activitat que busca millorar l’estat anímic i emocional de les persones participants. Per a això es fomenta la seua participació activa en la presa de decisions, ja que són elles les que decideixen quines activitats realitzar. Activitats com el futbol, el cinefòrum, el senderisme o la visita a poble.

Les persones usuàries tenen entre 23 i 65 anys i procedeixen tant d’Espanya com d’altres països. Al llarg dels propers dies, totes elles compartiran moments d’oci i creixement personal a Godella. El disseny i realització de l’activitat convivència va a càrrec d’un integrador social i un treballador social, els quals compartiran estos dies amb les persones participants.