La Xarxa Valenciana de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (EAPN-CV) ha sigut guardonada amb la Distinció al mèrit per accions a favor de la igualtat i per a una societat inclusiva, atorgada per la Generalitat Valenciana en el marc dels guardons que, amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, es van lliurar en el Palau de la Generalitat.

La xarxa EAPN-CV és la branca valenciana de la European Anti Poverty Network – EAPN (Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social), una coalició independent d’ONG i altres grups involucrats en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social en els Estats membres de la Unió Europea. La coalició va ser creada al desembre de 1990 per organitzacions que treballaven dins de la Unió amb persones que viuen en situació de pobresa i exclusió, i es va convertir en un òrgan de consulta per part del Consell d’Europa.

EAPN-CV es va constituir l’any 2005 com a xarxa autonòmica de la Xarxa Europea. És una agrupació horitzontal d’entitats sense ànim de lucre conformada actualment per 28 entitats socials, entre les quals es troba Sant Joan de Déu Serveis Socials València. Compta amb personalitat jurídica pròpia, independent de la de les seues entitats sòcies. Felicitem a totes les organitzacions involucrades en EAPN, i reafirmem el compromís de Sant Joan de Déu Serveis Socials València amb les persones més desfavorides, a les quals seguirem recolzant amb totes les eines al nostre abast.