València, 29-07-2020. Un grup de persones usuàries de les nostres vivendes d’inserció ha renovat la decoració del Centre Ocupacional Tàndem. Les tretze persones participants al taller de pintura mural han confeccionat quatre grans llenços amb els nostres colors corporatius. Esta activitat s’engloba dins dels itineraris d’inserció sociolaboral de Sant Joan de Déu València.

Al llarg de sis jornades, les tretze persones participants han aprés noves tècniques artístiques i plàstiques amb el ‘Taller de creativitat i pintura mural. L’art com a eina d’inclusió ‘. L’aprenentatge s’ha realitzat mitjançant la pràctica, és a dir, la pintura de murals de gran format en diferents estances de les instal·lacions. Concretament, la sala del centre ocupacional, la sala de formació, el passadís i la persiana d’entrada.

Experiència xula

“Per a mi ha sigut una experiència molt xula i positiva. He aprés i compartit molt amb els meus companys i amb els i les professionals de De Tripas Aerosol i Sant Joan de Déu “, explica un dels participants. A més, el taller ha despertat el seu interés per la pintura artística com a eixida laboral: “he aprés una nova professió que m’agrada molt. Així que, deixe la finestra oberta per en un futur poder continuar formant-me en esta especialitat”.

Per la seua part, la directora de Sant Joan de Déu, Isabel Tortajada, destaca que amb este taller “es pretén estimular la creativitat dels usuaris alhora que es desenvolupen habilitats professionals com el treball en equip”. L’art propicia que interactuen i es coneguen millor entre ells, “el que afavoreix la construcció de xarxes de contacte entre ells”.

El taller és part del nostre programa d’Acompanyament i Recerca Activa d’Ocupació (ACOMBAE). Una iniciativa finançada pel Programa Operatiu de Fons Social de la Unió Europea a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i impartida per De Tripas Aerosol.

Enhorabona als 13 artistes participants!