Al llarg dels últims dos mesos un grup de persones usuàries de Sant Joan de Déu València ha participat en el taller “Hola, estic ací”. El projecte, que es va iniciar en abril, s’ha realitzat al voltant de nou sessions amb activitats i dinàmiques enfocades a l’autoconeixement i la resolució de problemes.

El taller ha estat dinamitzat per les mediadores Andrea Dolz Burdeos i Jorge Tárraga Camacho que guanyaren un dels de les residències artístiques premiades per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València en 2020. Després de dos mesos de treball, el taller va finalitzar el passat dissabte amb l’exposició d’una selecció d’obres realitzades per les persones usuàries.

En pareules de les mediadores, l’objectiu del projecte “és proporcionar un espai de desenvolupament creatiu i artístic a persones que pertanyen a un col·lectiu invisibilitzat i oblidat per la societat hegemònica, a través de les les seues pròpies vivències i la seua autobiografia”.

Al llarg de les sessions s’ha creat un espai de confiança per facilitar l’expressió i el compartir les històries de vida. Per fer-ho possible, les mediadores han utilitzat ferramentes, espais i dinàmiques que han facilitat la cristalització de les seues veus i les seues idees en materials, els mateixos que han sigut exposats al Centre de Joventut del barri d’Aiora de València.