Recentment s’ha dut a terme la tradicional jornada de formació per a alumnes en pràctiques. L’objectiu de la mateixa és transmetre als estudiants els valors i la missió de l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu. A més, es presenten detalls històrics de la vida de Sant Joan de Déu.

El germà Benjamín Pamplona, Superior de la Comunitat a València, i Isabel Tortajada, directora de Sant Joan de Déu Serveis Socials València, han sigut els professors de tres estudiants de Treball Social, dos estudiants d’Integració Social i una estudiant del Màster Oficial en Recerca, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències.

Mitjançant la jornada es pretén transmetre coneixement sobre el treball social realitzat per Sant Joan de Déu Serveis Socials València en les seues diverses àrees d’actuació. Respecte a l’allotjament i intervenció social, es va explicar el funcionament de l’alberg i els habitatges d’inclusió social del programa Xaloc. Quant a les necessitats bàsiques, per la seua banda, es parla del menjador social i les beques de menjador per a menors del barri.

L’objectiu final és, com no pot ser d’una altra manera, la rehabilitació i inserció social, pera la qual cosa s’aborden diversos projectes d’intervenció social, com l’és el programa de deshabituació de l’alcohol i ludopaties Fent Camí. La inserció laboral és, per la seua banda, l’objectiu fonamental del centre ocupacional i pre-laboral Tàndem.

A més de l’atenció a les persones usuàries, es van presentar igualment els detalls dels treballs en l’àrea de sensibilització social, l’exemple de la qual més genuí és el programa Escola Amiga, orientat als estudiants de secundària i que promou l’educació en valors i el model d’aprenentatge-servei. Finalment, el voluntariat cobreix la dimensió solidària del treball a Sant Joan de Déu Serveis Socials València.