Des del Parc Sanitari  Sant Joan de Déu,  amb la col·laboració de Sant Joan de Déu València i la ONGD Juan Ciudad, us convidem a la I JORNADA DE SALUT I BENESTAR PSICOSOCIAL EN EL CONTEXT MIGRATORI.

L’efecte psicosocial de la migració s’ha estudiat durant dècades en països històricament receptors de persones migrades,  com ara els Estats Units. No obstant això, la migració és un fenomen relativament recent en el nostre territori, i per tant, la investigació en aquest àmbit encara és escassa i/o limitada.

Per a aportar nou coneixement científic sobre el benestar i la salut postmigració, l’any 2018 va nàixer el projecte d’investigació MigraSalud, amb la finalitat de contribuir en la millora de la societat, específicament en les pràctiques sanitàries actuals. Es tracta d’una iniciativa d’àmbit nacional liderada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu (Barcelona), en col·laboració amb la Fundació Juan Ciudad i finançada pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social(I IN 170717 EN 162 FA 01 i II IN 180803 EN 162 FA 01).

L’esdeveniment “Migració i Salut: Nous Coneixements des de la Investigació” vol oferir un espai de divulgació i debat sobre els resultats preliminars de l’estudi. La trobada està dirigida a professionals de diferents àmbits que treballen cada dia amb persones migrades tant directament com indirecta, així com també estudiants i públic general amb interés en la matèria.

A partir de les dades obtingudes, serà possible conéixer les necessitats de la població migrada i adquirir la capacitat de pensar de manera crítica sobre els processos migratoris. La trobada acollirà testimoniatges de persones que explicaran les seues pròpies experiències, sovint invisibilitzades. A través del seu relat, coneixerem millor què significa migrar, i així, entendre millor què significa emprendre un viatge fora dels límits personals i adaptar-se a un nou país.

Inscripcions gratuïtes ací.

Detall del programa:

Por |2019-12-04T12:22:30+01:00diciembre 4th, 2019|Esdeveniments|Sin comentarios

Deja tu comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.