La Magic Line de Sant Joan de Déu és una mobilització solidària amb les persones en situació vulnerable, que té el seu punt culminant en una caminada no competitiva per equips.

El valor de la Magic Line radica en les accions de sensibilització i captació de fons que organitzen els equips durant els mesos previs a la caminada per a aconseguir el seu repte solidari. Durant aqueix temps, institucions, proveïdors, empreses, comerços, centres educatius, artistes i altres col·lectius cooperen per a fer possible aquest esdeveniment i destinar el 100% dels fons aportats pels equips a projectes socials.

La Magic Line se celebra actualment en quatre ciutats: Barcelona (6 edicions fins al moment), Palma de Mallorca (3), València (1) i Múrcia, on se celebrarà per primera vegada en 2020. Amb una participació de més de 15.000 persones per any, s’aconsegueix recaptar prop de 400.000 € anuals per a persones en situació de sense llar o dependència, persones amb trastorn mental o discapacitat, persones majors, infància, i altres grups vulnerables.

La mobilització. Jo sóc #magicliner

La segona edició de la Magic Line València tindrà lloc el 2 de febrer de 2020. Equips d’escoles, d’empresa, associacions, amics, familiars… fan activitats solidàries per a implicar el seu entorn. Aqueixes accions permeten sensibilitzar alhora que captar fons, que es destinen íntegrament a projectes socials. Concerts, desdejunis, tornejos esportius, karaokes, sopars de nadal, tendes de productes solidaris… la creativitat dels magicliners és infinita per a aconseguir els seus reptes solidaris.

Amb l’etiqueta #magicliner es recullen les accions solidàries en les xarxes socials, així com a través de la web de la Magic Line.

Destinació dels fons

Des de 2014 la Magic Line Sant Joan de Déu ha permés destinar 1.500.000 €, en les diferents ciutats on s’organitza, per a finançar programes de suport a la infància, adults i persones majors que atenem els centres de Sant Joan de Déu i entitats socials pròximes. A València, gràcies al suport de 20 empreses i institucions col·laboradores i 50 persones voluntàries, el 100% dels fons recaptats pels equips de la Magic Line  es van destinar als programes socials de l’entitat per a persones en situació de sense llar (allotjament, suport a la inserció laboral, activitats d’oci i ocupació, i suport a la salut integral) i entitats socials pròximes (Colectiu Soterranya i Payasospital).