En línia amb la política de consolidar el seu esforç per les polítiques socials, l’Ajuntament de València ha concedit una subvenció de 700.000 euros a Sant Joan de Déu. L’ajuda es circumscriu en el conveni de col·laboració entre ambdues entitats per al desenvolupament d’un programa integral contra el sensellarisme. Un projecte que s’articula mitjançant la creació d’itineraris inclusius d’inserció sociolaboral i participació ciutadana.

El programa de Sant Joan de Déu va dirigit a persones sense recolzaments personals ni familiars en situació de sense llar d’entre 18 i 65 anys. A el mateix temps, el conveni contempla la realització d’accions encaminades a contribuir a generar una societat més sensibilitzada, acollidora i compromesa amb este col·lectiu.

La directora de Sant Joan de Déu, Isabel Tortajada, ha agraït en nom de l’entitat el compromís de l’Ajuntament de València amb les persones en situació de sense llar. “El suport de l’Ajuntament de València és imprescindible per al funcionament dels programes destinats a persones en situació de sense llar de Sant Joan de Déu. Gràcies al conveni, l’administració local i Sant Joan de Déu treballen conjuntament per oferir oportunitats a persones en situació de sense llar. Ho fem mitjançant el desenvolupament i implantació d’itineraris personalitzats dissenyats per afavorir la seua inserció sociolaboral”.

A el mateix temps, Tortajada ha volgut reconèixer el compromís de la regidora de Benestar Social, Isabel Lozano, i el mateix alcalde de València, Joan Ribó. “Agraïm també la confiança de l’Ajuntament de València a Sant Joan de Déu i el treball amb el personal tècnic de l’consistori, amb els qui treballem en bona sintonia diàriament”.

Lozano: “és una satisfacció poder renovar aquesta confiança”

Per la seua banda, la regidora Isabel Lozano ha destacat que el nou conveni “aprofundeix en la relació i detalla molt més no només les places d’allotjament, sinó també el suport a programes personalitzats. Programes individualitzats d’inserció social i laboral perquè les persones sense llar tinguen un suport molt més important a l’hora de recuperar la seua autonomia i les seues vides “.

“És una satisfacció poder renovar esta confiança i col·laboració mútua amb Sant Joan de Déu des de l’Ajuntament i des de l’àrea de Serveis Socials”, ha apuntat Lozano. La col·laboració entre ambdues entitats ve de lluny i ha anat creixent especialment en els últims anys. D’esta manera, la subvenció ha passat de 350.000 euros el 2015 a 700.000 el 2021, fet que suposa un increment de 100%.