El proper dijous, 11 d’abril, en l’Alberg de Sant Joan de Déu, C/ Luz Casanova, 8 de València,  Sant Joan  de Déu Serveis Socials València,  juntament amb l’Associació Saheli, organitza una visita guiada a l’exposició fotogràfica  “L’odissea de ser dona a l’Índia”.


A Sant Joan de Déu entenem la cooperació internacional com un intercanvi entre iguals, mutu i enriquidor per a tots i totes, que pretén fomentar el desenvolupament i aconseguir l’eradicació de la pobresa. Per aquest motiu pensem que necessari donar-nos suport entre les entitats d’un mateix territori i poder realitzar projectes en comú.

Saheli (“amigues” en llengua Hindi) és una associació feminista  que busca contribuir a la construcció d’una societat lliure i igualitària, on no existisca la discriminació basada en el sexe, la raça o la condició social. Situada en Sangamner (l’Índia), i  en col·laboració amb l’ONG Lokpanchayat, Saheli centra  la seua intervenció a La casa d’acolliment o SSH (Short Stay Home), amb l’objectiu d’enfortir la línia d’apoderament i emancipació de la dona. A la Comunitat Valenciana es fomenten accions  dirigides a fomentar el debat i el pensament crític, així com el desenvolupament de valors ètics a prop dels sistemes culturals i socials discriminatoris, donant cabuda a l’enfocament d’interseccionalitat.

“L’odissea de ser dona a l’Índia” s’emmarca dins d’una campanya de sensibilització per la igualtat i la prevenció de violència de gènere. En aquest cas la mostra pretén visibilitzar les opressions i violacions de drets que pateixen moltes dones a la Índia, tals com feminicidis, violacions, abusos, maltractaments, exclusió etc. Al mateix temps, al marge d’aquesta cara amarga també es pretén transmetre la fortalesa, la tenacitat i fins i tot els somriures amb les quals tantes dones s’enfronten al dia a dia d’una societat patriarcal i opressiva.