València ha respost al repte solidari de mobilitzar-se a favor de les persones en situació de sense llar. El passat 2 de febrer es va celebrar la segona edició de la Magic Line, en la qual van participar més de 1300 persones organitzades en equips. Durant els mesos previs a la caminada, els equips de la Magic Line han promogut accions solidàries per a recaptar fons, aconseguint d’aquesta forma 12.223€ que es destinaran íntegrament als programes d’atenció social de Sant Joan de Déu València i dues entitats socials pròximes.

A les 8.30, des d’Alboraia, es va iniciar la caminada de 20 km, que oferia una ruta per l’horta fins a arribar a l’Ermita dels Peixets, on es van trobar amb la primera actuació musical i el primer avituallament. Posteriorment, es va unir a la caminada de 10 km en la Plaça de l’Armada Espanyola a les 10.00, i va recórrer llocs emblemàtics de la ciutat com la Marina Real, el Jardí del Túria, i el centre històric. Finalment, l’eixida més multitudinària, patrocinada per El Corte Inglés, es va iniciar en el llit del Riu Túria, comprenent els últims 5 quilòmetres. Al llarg del recorregut, els participants van poder trobar música en directe en els punts emblemàtics de la ciutat com a les Torres Serrano, el Palau de la Música o la Plaça de la Verge, amb balls regionals tradicionals.

Des de les 12.00, una festa de contingut social en la Plaça de l’Ajuntament donava la benvinguda als participants amb actuacions de grups i artistes valencians, com Alba Edison, Copla & Soul o Mr. Fem, agraint d’aquesta forma les accions solidàries desenvolupades durant els mesos previs a la caminada. La Universitat Popular, la Universitat Politècnica, escoles, grups d’amics i famílies, equips d’empreses com El Corte Inglés han inventat noves fórmules per a aconseguir els seus reptes econòmics i solidaris, amb els quals Sant Joan de Déu Serveis Socials València continuarà oferint noves oportunitats per a les persones sense llar.

Volem agrair a totes aquelles col·laboracions que han fet possible aquesta mobilització ciutadana. Més de 20 empreses i 50 persones voluntàries s’han implicat en l’organització de la Magic Line, aconseguint superar les expectatives més optimistes.

Viure al carrer és el resultat d’una situació d’exclusió social que es construeix durant un llarg període de temps, fins i tot anys, fins que resulta insostenible; qualsevol succés pot provocar que finalment una persona caiga en ella. Hi ha molts factors pels quals una persona pot acabar vivint al carrer: personals, relacionals, falta d’estatus legal, factors estructurals o institucionals i no són íntegrament responsabilitat de la persona.

A Sant Joan de Déu València cuidem a les persones en situació de sense llar i les acompanyem en el procés de recuperació de la seua autonomia, afavorint l’accés a l’habitatge, l’ocupació, l’ocupació i la salut, així com potenciem les seues relacions socials i vinculació a la comunitat. Gràcies a accions com la Magic Line podem oferir una atenció integral a les persones que atenem.