Hui diumenge 13 de juny ha tingut lloc la 8a edició de la Magic Line SJD, la caminada solidària de Sant Joan de Déu. Els prop de 900 equips han caminat per molts llocs i han fet una captació total que, un vegada tancada l’edició, superarà els 150.000 euros. Tot el que han aconseguit els equips amb les seues accions solidàries es destinarà a finançar projectes socials i sanitaris que ajuden a pal·liar els efectes de la COVID-19.

La caminada, que este any estrena format nou, ha permés per primera vegada, que la Magic Line es celebre a molts municipis i ciutats. Tot i la dificultat de l’any viscut, Sant Joan de Déu ha sabut trobar una oportunitat de creixement territorial. Això ha fet que la mobilització tinga equips repartits per diferents territoris: Catalunya, Mallorca, València, Sevilla, País Basc, Madrid, Camí de Sant Jaume, Pics d’Europa. La Magic Line també té presència internacional amb equips a Escòcia i el Brasil.

En l’edició de València, la Magic Line ha arribat per municipis de tota la Comunitat Valenciana, des de la ciutat de València, a Bunyol, Xelva, Peníscola, la Vallesa a Paterna, Almedijar o Sot de Ferrer, són alguns dels llocs.

Els equips participants en la Magic Line Sant Joan de Déu fa mesos que fan accions solidàries per captar diners que els ha permés sumar més de 150.000 euros que es destinaran íntegrament a projectes que es desenvolupen en els centres de Sant Joan de Déu per a persones en situació de sense llar i dependència, persones amb problemes de salut mental o discapacitat intel·lectual, persones migrants, gent gran i infància.

Novetats d’esta edició

Basetis ha desenvolupat una aplicació a través de la qual l’organització ha pogut garantir la seguretat sanitària, respectant així les mesures COVID-19 aplicades a cada territori. A través d’un algoritme, l’App controla l’afluència de gent i proposa rutes alternatives en el cas de detectar massa concentració de gent.

Enguany les Xarxes Socials han estat el punt de trobada dels equips on, juntament amb l’App, troben vídeos, dinamitzacions, missatges i moltes sorpreses més.

La Magic Line SJD destaca per ser un MOTOR D’IMPLICACIÓ CIUTADANA i SOLIDARITAT, generant més de 500 accions solidàries per ajudar a persones que passen per situacions complicades per motius econòmics, socials o de salut. Equips d’escoles, d’empresa, d’associacions, d’amics, de familiars … es posen un repte solidari en el moment de la inscripció i organitzen activitats per assolir el seu repte solidari.

La Magic Line SJD destaca per ser una PROPOSTA DE TERRITORI, implicant institucions, entitats, empreses i persones a títol individual sota un objectiu comú: combatre l’exclusió social. A València s’ha unit a esta edició especial el Club de Senderisme de València, la Universitat Popular o la Universitat Politècnica de València.

La Magic Line SJD destaca per ser un ESDEVENIMENT INCLUSIU, generant espais de participació per a tots: s’ofereixen recorreguts aptes per a diverses condicions físiques, amb opcions per a persones amb mobilitat reduïda;

La Magic Line SJD és sostenibilitat, és cultura, és esport i, sobretot … és SOLIDARITAT!

Més solidaritat que mai

El lema d’enguany és “Més que Mai”, i l’artista Judit Canela ha dibuixat el cartell, plasmant un recorregut ple d’esperança.

La Magic Line en xifres (des 2014)
+ 80.000 participants en total
+ 700 persones voluntàries cada any
+ 200 organitzacions col·laboradores
+ 2.000.000 € recaptats
+ 200 programes socials