Sant Joan de Déu València reactiva el programa de sensibilització i educació EDUCA. L’activitat, posada en marxa la setmana passada, és fruit de la col·laboració de les Escoles Sant Josep – Jesuïtes de València. Concretament, mitjançant la participació d’alumnat del Grau Superior en tècnic d’Ensenyament i Animació socioesportiva aplicant el mètode d’aprenentatge servei.

Gràcies a la implicació de professorat, que creu fermament en esta metodologia, persones ateses a Sant Joan de Déu acudiran cada dijous a realitzar diferents activitats esportives. Més de 20 alumnes, acompanyaran el grup per adaptar les activitats a les condicions físiques i necessitats personals de cada participant.

L’esport com a catalitzador de la motivació

L’esport és un gran aliat a l’hora de recuperar la motivació i posar en marxa el cos perquè la millora física puga transcendir al psicològic. L’esport per a la promoció d’hàbits saludables serà un objectiu clar, que ajudarà a l’alumnat a adquirir competències acadèmiques amb la pràctica amb persones que veritablement necessiten d’un suport tècnic per desenvolupar pràctiques esportives adaptades a capacitats diferents. Gràcies a esta col·laboració, durant més de quatre mesos podrem gaudir de les instal·lacions esportives que ens ofereixen amb el millor acompanyament i assessorament esportiu.

Iniciatives educatives d’este tipus fan que puguem treballar per construir una societat més inclusiva i implicada de manera activa en la transformació social. La sensibilització i acostar als i les jóvens realitats diferents, fa que efectivament puguem crear oportunitats per a les persones que es troben en una situació vulnerable.

Text: Marina Valls, responsable del programa EDUCA SJD.