[layerslider id="2"]

 

 

 

A través del projecte “Escola Amiga” que desenvolupa l’entitat, es pretén incrementar la consciència dels joves sobre la desigualtat social i el *sinhogarismo, així com fomentar la cultura de la implicació social i la solidaritat des dels centres educatius.

Durant el matí del dimecres 28 de març, l’alumnat de 2º de Batxillerat de l’IES Misericòrdia ha organitzat una jornada a favor de Sant Joan de Déu-Serveis Socials València on s’ha presentat un projecte de sensibilització sobre el dret a l’habitatge, acompanyat d’activitats destinades a recaptar fons per a l’entitat.

Aquesta mobilització social s’emmarca en el programa Escola amiga de Sant Joan de Déu, que ofereix als joves xarrades de sensibilització social a favor de les persones sense llar i en situació d’exclusió social, fomentant la reflexió crítica sobre la realitat de les persones vulnerables, ajudant a trencar l’estigma social que els envolta.

A partir de les xarrades realitzades prèviament en l’IES, els joves van decidir fer un pas més i han donat forma a aquesta jornada en la qual han construït una casa fictícia, en la qual han convidat a la resta d’alumnes del mateix a reflexionar sobre la necessitat de tenir una llar. Aquesta acció es va acompanyar d’un vídeo protagonitzat per estudiants de l’IES i usuaris de l’Entitat, produït pel departament de Comunicació Audiovisual del propi centre, en el qual mostren les accions quotidianes que es desenvolupen en la llar i ens fan ser els qui som.

Volem agrair als alumnes de FP Adaptada d’Operacions Bàsiques de Cuina la seua col·laboració en la preparació de l’esmorzar solidari amb el qual s’han recaptat fons que destinarem a cobrir les despeses relacionades amb el lloguer d’un nou habitatge de la nostra xarxa.