Sant Joan de Déu València ha acollit a quatre de les persones que estaven vivint a l’entorn de l’solar de Jesuïtes i el Jardí Botànic. Es tracta de persones en situació de sense llar que han sigut desallotjades de l’assentament del carrer Beat Gaspar Bono com a conseqüència de l’inici de les tasques d’urbanització del carrer que connectarà amb el Jardí de les Hespèrides.

Sant Joan de Déu València ha treballat en coordinació amb la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de València i la resta d’entitats de la Plataforma Sense Llar per oferir una solució habitacional i social a les persones residents en l’assentament. Les quatre persones acollides per Sant Joan de Déu han entrat a formar part del programa d’atenció integral que engloba l’atenció social, en matèria de salut física i mental, així com la preparació per a la inserció sociolaboral.

Resposta des de l’hospitalitat

La directora de Sant Joan de Déu València, Isabel Tortajada, subratlla el compromís de l’entitat amb les persones en situació de sense llar. “L’hospitalitat, un dels principals valors de la nostra entitat, ens fa reaccionar per donar una resposta integral encaminada a oferir una alternativa a les persones que, per diverses circumstàncies, es veuen abocades a viure al carrer”. Al mateix temps, destaca la importància de la col·laboració entre l’administració pública i entitats com Sant Joan de Déu.

Des de Sant Joan de Déu s’ha treballat per donar una resposta ràpida i adequada a les quatre persones residents en l’assentament. Tres d’elles compartien espai en l’assentament, de manera que han sigut allotjades en la mateixa vivenda, mantenint així el vincle existent entre elles. La quarta persona ha sigut allotjada a l’alberg que disposa de servei d’atenció 24 hores i farmaciola.

Les persones acollides a Sant Joan de Déu són hòmens d’entre 24 i 53 anys i portaven a l’assentament entre any i any i mig. Totes elles s’han adaptat ràpidament a les noves circumstàncies i els treballadors socials de l’entitat han dissenyat conjuntament el seu pla d’intervenció individualitzada.

Els programes de l’alberg i els habitatges d’inserció compten amb el finançament de l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana i l’Obra Social de Sant Joan de Déu.