Sant Joan de Déu València presenta el dimarts, 8 de juny, a les 10.30 hores la conferència “L’art com a eina d’inclusió social” al Centre de l’Carme de València. Es tracta d’un esdeveniment en el qual es reflexiona sobre el valor de l’art com a eina de treball en el procés d’inclusió social de persones sense llar.

La presentació mostrarà una selecció de tallers desenvolupats des 2018 a Sant Joan de Déu València, experiències en què l’art ha estat protagonista. L’art ha demostrat una consistent utilitat durant els últims anys, donant suport a les persones ateses en la gestió de les emocions i desenvolupament d’habilitats interpersonals.

Els tallers s’han realitzat sota el marc conceptual freirià, en col·laboració amb figures de l’art valencià, tallers i institucions universitàries i administracions públiques.

A causa de la situació pandèmica les places són limitades, estes es podran reservar a través de la pàgina del Centre de l’Carmen Cultura Contemporània.

Presentació del documental i exposició

En l’esdeveniment també es presentarà el vídeo participatiu documental, realitzat per persones usuàries de la nostra entitat sobre la seua situació amb el suport de l’realitzador Iban Colom. Així mateix, s’inaugurarà l’exposició “Art (in) visible. Espais per a la creació “.

La mostra és fruit d’una sèrie de tallers de mediació artística desenvolupats juntament amb la Universitat Politècnica de València i les persones usuàries de Sant Joan de Déu València. Este projecte s’ha pogut realitzar gràcies a el 2n premi concedit a la I ª edició de “ART I COMPROMÍS” de la Universitat Pablo Olavide de Sevilla, coordinat per Livia Guillem i Felicia Porta en col·laboració amb Valle Ponce i Maia Calvo, estudiants en pràctiques voluntàries de aprenentatge-Servei de la Facultat de Belles Arts, de la UPV i Rosario Muñoz i Isabel Andreu, estudiants de l’Màster permea de l’CMCV i la UV al CCCC.

Estos exemples mostren que Sant Joan de Déu València està a l’avantguarda en l’aplicació de metodologies innovadores en la intervenció social.