DIUMENGE 17 de FEBRER PASSARÀ A LA HISTÒRIA COM EL DIA EN QUÈ MÉS DE 1000 PERSONES VAN UNIR ELS SEUS ESFORÇOS A VALÈNCIA EN FAVOR DE LES PERSONES SENSE LLAR

La Magic Line és una caminada solidària, no competitiva, que es realitza per equips de 5 a 20 persones, a favor de les persones vulnerables. Aquesta caminada, que aconsegueix mobilitzar a Barcelona a 13.000 persones i Palma de Mallorca a 1.500, va tindre lloc per primera vegada a València diumenge 17 de febrer de 2019. Un total de 1022 persones, entre participants i voluntaris/ies, van participar en l’esdeveniment, aconseguint una recaptació de més de 17.299€, per damunt de l’objectiu inicial dels organitzadors.

A les 8.00 des d’Alboraia es va iniciar la caminada de 20 km. que oferia una ruta per l’horta fins a arribar a l’Ermita dels Peixets, on se situava la primera actuació musical (Lucía Antonini) i el primer avituallament.

El recorregut de 10 km. va començar al carrer Riu Tajo, en l’antic hospital de Sant Joan de Déu. Seguint aquesta ruta, els Magic Liners van poder caminar pel passeig Marítim i gaudir d’una zona de pícnic i espectacles (Richard Kobena i Payaso Hospital) en el Tinglado 2 de la Marina Real de València. L’eixida més multitudinària es va produir en el llit del Riu Túria , on es van unir els 78 equips que participants. En aquests últims 5 quilòmetres, es van trobar amb música en directe en punts emblemàtics de la ciutat, com ara el Palau de la Música (Sedajazz), les Torres dels Serrans (Sinfonicio) i el Carrer María Cristina (Borumbaia Timbals) , així com amb balls tradicionals en la Plaça de la Verge.

Des de les 12.00 h., l’organització va preparar una Festa Final de contingut social en la Plaça de l’Ajuntament per a rebre als participants i agrair-los les seues accions solidàries durant aquests mesos previs a la caminada: la Universitat Popular i la Politècnica, escoles, grups d’amics i famílies , empreses i altres participants han inventat noves formules per a aconseguir els seus reptes econòmics i solidaris, amb els quals Sant Joan de Déu Serveis Socials València continuarà oferint noves oportunitats per a les persones sense llar.

La festa va comptar amb les següents actuacions:

  • Taller de PINTACARES de la mà de Pauli.
  • Instal·lació Artística CASA LLAR creada per Raquel Rodrigo “No hi ha res com la llar, va dir Dorothy. I qui no ho ha pronunciat alguna vegada en retrobar-se amb el lloc que millor ens acull i identifica?”
  • ESPECTACLE DE TITELLES a càrrec de Visa Knwowing.
  • TAKIRI ART COMPANY: a través de la dansa, viatjarem dins de la ment i la consciència social per a respondre preguntes i resoldre dubtes que tots tenim en algun moment del nostre camí.
  • TENIM LA CANYELLA. Grup valencià de rumba fussió que presenta el seu primer projecte musical “Baixa’t al carrer”.

Volem agrair totes les col·laboracions que han fet possible aquesta mobilització ciutadana. Més de 20 empreses i 50 persones voluntàries s’han implicat en l’organització de la Magic Line, aconseguint superar les expectatives més optimistes.