Ética en l’acció social

El desenvolupament de l’ètica en l’àmbit de l’acció social és present en el treball diari dels i les professionals. Aconseguir l’efectiu respecte dels drets de les persones, la promoció dels valors democràtics, l’enfortiment ètic de la societat civil i les bones pràctiques són els objectius de l’ètica aplicada en el nostre treball.

Des de 2019 en SJD València es va formar l’Espai de Reflexió Ètica (ERE), de caràcter consultiu, interdisciplinari i plural per a generar un espai per a l’anàlisi, formatiu i d’assessorament sobre qüestions ètiques que sorgeixen en l’acompanyament de les persones. Està al servei de la comunitat que forma part de l’entitat (persones ateses, familiars, treballadors/as i voluntariat) per a contribuir a millorar la qualitat assistencial.

Destaquem la importància de l’ètica com a eina de millora i innovació en els serveis socials, i en la intervenció social, així com en l’adquisició de bones pràctiques en l’acompliment del treball que realitzem.

En 2022 es van realitzar les Primeres Jornades d’Ètica en l’Acció Social organitzades per Sant Joan de Déu València secundades per l’ajuntament de València i la Generalitat Valenciana. A l’octubre de 2023 es realitzarà la segona edició al octubre de 2023. Inscripcions i més informació proximament.

SJD València participa en el Comité d’Ètica en els Serveis Socials per a garantir uns serveis públics inclusius, de qualitat i innovadors a la Comunitat Valenciana, com a suplent en representació de les entitats proposades per la Plataforma d’Entitats del Tercer Sector.