Art com eina d’inclusió

Dins dels programes de formació i ocupació que oferim des de SJD València, l’art ha demostrat ser de gran utilitat durant els últims anys fent costat a les persones ateses en la gestió de les emocions i en el desenvolupament d’habilitats interpersonals. Sota un marc conceptual Freirià, en els últims anys SJD València ha desenvolupat en col·laboració amb prestigioses artistes valencianes, diferents propostes, tallers i activitats.

Alguns exemples es recullen en aquest vídeo de l’esdeveniment l’art com a eina d’inclusió social desenvolupat al juny de 2021  El arte como herramienta de inclusión. Juny 2021 CCCC

Alguns dels projectes artístics desenvolupats:

-Taller Casa Llar, amb Raquel Rodrigo. Projecte seleccionat per la convocatòria ALTAVEU, convocatòria de projectes d’inclusió i cohesió social, del CCCC.

-Taller fotografia participativa, amb Eva Mañez.

-Tallers de pintura mural, amb De Tripas Aerosol. . Taller pintura mural Detripasaerosol. Y el projecto Creando hogar a través del arte.

-Taller de vídeo participatiu, amb Iban Colón. Vídeo Participativo Iban Colón

-Taller Art Invisible, amb Felicia Puerta. Premiat amb el segon premi d’Art i Compromís per a Projectes d’Intervenció Social a través de les Arts, convocat per la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. Arte In-visible 2021

-Taller de Clown per a dones, amb Los Hijos de Augusto.

-Taller El so de l’experiència, Projecte seleccionat per la convocatòria COSSOS, Comunitats de sabers subalterns del CCCC. Talleres El Sonido de la Experiencia.

-Taller de vídeo participatiu, desenvolupat per La Cosecha Comunicación. Vídeo documental participativo: Deseos

-Projecte Falla Participativa “Violència” amb les persones ateses i l’artista Reyes Pe. Falla Participativa “Violencia”

-Projecte llibre il·lustrat Sensellarisme amb la Plataforma Creativa Trampolín i Diego Mir en desenvolupament.